Visie

De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968. Het is afgeleid van het Griekse woord orthos, dat ‘juist, recht of gezond’ betekent, en het woord moleculair, dat ‘met betrekking tot de moleculen in het lichaam’ betekent.

Het uitgangspunt bij de orthomoleculaire geneeskunde is dat een aandoening eerder zal genezen wanneer de concentraties vitaminen, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam in de juiste verhouding aanwezig zijn.

“Let food be thy medicine and medicine be thy food” ~ Hippocrates

Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is. Ieder mens is uniek. Wat voor de één werkt, hoeft voor de ander niet te werken. Ook wat betreft voedingsstoffen is dit voor iedereen anders. Uiteraard is gezonde voeding voor iedereen de basis, maar het kan zo zijn dat iemand bijvoorbeeld te kampen heeft met een allergie of intolerantie. Het is dan van belang daar de voeding op aan te passen. Of wanneer iemand bijvoorbeeld veel stress ervaart, heb je veel meer behoefte aan magnesium dan iemand die minder last heeft van stress. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Vooral rondom bepaalde klachten is het belangrijk om specifiek te kijken naar wat jouw lijf nodig heeft om te proberen ervoor te zorgen dat je klachten verminderen/verdwijnen. Hierbij wordt gekeken naar voeding, leefstijl, ontspanning en suppletie.